Welkom bij "Le Petit Moulin", de vakantieplek op slechts één dagje rijden vanuit Nederland. 

Gastvrijheid bij
Nederlanders
in Frankrijk

Gasten
portaal

Leuke steden en dorpen in de Allier

De Allier ligt in de kop van de regio Auvergne en dat is een departement dat zijn naam dankt aan de rivier Allier. Het departement bestaat uit enkele kleine steden en verspreid liggende grote dorpen, die meestal langs de rivieren te vinden zijn. De weinige kleine dorpen liggen ver van elkaar en de liefelijk glooiende streek is dun bevolkt.

Hieronder staan een aantal plaatsen beschreven die een bezoekje waard zijn. Ook staat er beschreven wanneer er een markt of festival gehouden wordt. Ga met de muis over de afbeeldingen voor een vergroting en de begeleidende tekst.

MOULINS
28 km vanaf Le Petit Moulin

De hoofdstad van de Allier is een mooie stad met vele interessante bezienswaardigheden, waaronder de brug met de 13 bogen. Geniet in de binnenstad van de vele historische
huizen. Op vrijdag ochtend is hier een grote weekmarkt. Ook is hier een treinstation met een directe verbinding naar Parijs. Een mooie wandeling langs het water is er goed te maken. Aan de buitenranden van Moulins vindt men de bekende Hyper supermarkten en andere grote woonwinkels.

BOURBON L’ARCHAMBAULT
12 km vanaf Le Petit Moulin

Een kuuroord wat valt onder het arrondissement van Moulins. De tiende eeuwse burcht is één van de meest indrukwekkende ruïnes van het feodale tijdperk. Het kasteel werd tot in de 15e eeuw als militair steunpunt gebruikt en heeft in de loop der eeuwen vele vervallen doorstaan. De drie noordelijke torens hebben de afbraak van het grootste deel van het kasteel in 1793 overleefd en bevatten fraaie zalen met gotische gewelven. In de stad kunt u de bewegwijzerde route volgen om de historie te ontdekken van deze stad. Er is onder andere een Aldi aanwezig voor de dagelijkse boodschappen.

SAINT-POURÇAIN-SUR-SIOULE
34 km vanaf Le Petit Moulin

Dit pittoreske plaatsje is een echte wijnstad met vele bezienswaardigheden. In de laatste week van augustus word er een festival gehouden met als doel om de wijnkelder te ruimen voor een nieuwe oogst. Een feest voor de wijnliefhebber.
Elk weekend zijn er wijnproeverijen in de kelders, in de avonden word dit vaak aangekleed met een show. Op de zaterdag is hier ook een grote weekmarkt.

MONTLUÇON
44 km vanaf Le Petit Moulin

Deze stad staat vooral bekend om haar industriële activiteit. Hier kunt u genieten van grote diversiteiten zoals de moderne winkel boulevards tot het kasteel van Louis II. Al met al is Montluçon een geweldige stad om te bezoeken.

SOUVIGNY
16 km vanaf Le Petit Moulin

Met een benedictijnenpriorij en een museum is souvigny het bezoeken meer dan waard.  Elke laatste week van juli is er een groot middeleeuws festival met troubadours en straatartiesten, hier kunt u genieten met het gehele gezin van de indrukwekkende shows.

YGRANDE
10 km vanaf Le Petit Moulin

Ygrande is een pittoresk dorpje en heeft ongeveer 700 inwoners. U kunt hier een bezoek brengen aan de kerk uit de 12de eeuw of aan het Maison-Musee Émille Guillaumin, schrijver van het boek “la vie d’un simple”.

VICHY
61 km vanaf Le Petit Moulin

Vichy bied de nodige luxe winkels en is bekend geworden als kuuroord vanwege zijn warmwaterbronnen. Maak gebruik van de vele baden en sportfaciliteiten die Vichy rijk is.
Iets buiten Vichy is er de mogelijkheid om een boottocht te maken op het 120 hectare grote meer.

COSNE D’ALLIER
16 km vanaf Le Petit Moulin

Cosne d’Allier is een plaats wat deel uit van het arrondissement Montluçon. Hier is elke dinsdag een grote streekmarkt met diverse waren. Ook is hier een grote supermarkt voor de boodschappen.

HÉRISSON
27 km vanaf Le Petit Moulin

Vooral bekend van de indrukwekkende ruines. De kerk van Chateloy organiseert elk jaar een festival met klassieke muziek.

SAINT HILAIRE
4 km vanaf Le Petit Moulin

Saint Hilaire is ons dorp met 450 inwoners, hier bevinden zich onder andere een kerk, een café, een postkantoor en een dorpswinkel.