Welkom bij "Le Petit Moulin", de vakantieplek op slechts één dagje rijden vanuit Nederland. 

Gastvrijheid bij
Nederlanders
in Frankrijk

Gasten
portaal

Een dagje uit

Deze streek biedt vele aantrekkelijke middeleeuwse kerken/kastelen, wandel, kano en fiets/mountainbike mogelijkheden. Genoeg te zien en ruimte genoeg om er even helemaal uit te zijn. 

Hieronder staan een aantal plekken, evenementen en attracties beschreven die een bezoekje waard zijn. Ga met de muis over de afbeeldingen voor een vergroting en de begeleidende tekst.

PLAN D’EAU DE VIEURE
14 km vanaf Le Petit Moulin

In dit recreatiegebied is een groot zwemmeer met een strandje, een heel groot grasveld waar gelegen kan worden en speeltoestellen voor de kinderen. Tevens is er een kano- en waterfietsverhuur zodat ook vanaf het water genoten kan worden. Direct bij het zwemmeer is voldoende parkeer gelegenheid. Aan de parkeerplaats vindt u tevens een restaurantje met terras en bar.

FORET DE TRONCAIS
30 minuten vanaf Le Petit Moulin

Op 30 minuten van Le Breux ligt Fôret de Tronçais. Een van de mooiste eikenwouden van Europa. Het woud is ruim 11.000 ha groot en wordt doorsneden door lange lanen.  Veel eikenbomen zijn 200 - 300 jaar oud. Uitgestippelde en goed onderhouden paden brengen je tot aan de voet van de enorme eikenbomen. Sommige bomen hebben een omtrek van zes meter.

LE PAL
59 km vanaf Le Petit Moulin

De sensatie van opwinding vindt u ook in het hartje van Sologne, in de PAL, de voornaamste toeristische trekpleister van de Auvergne. Dit dierenpark met 25 attracties voor het hele gezin trekt elk seizoen meer dan 400.000 bezoekers en biedt onderdak aan 500 dieren uit de hele wereld.

ÉTANG DE SAINT-BONNET
40 km vanaf Le Petit Moulin

Het meer heeft een oppervlakte van 45 hectare en is de enige natuurlijke vijver van Tronçais.  Het is een heerlijke plek om te ontspannen.

ÉTANG DE PIROT
35 km vanaf Le Petit Moulin

Het meer heeft een oppervlakte van 94 hectaren, het is het grootst van alle vijvers in het bos.  Het meer heeft vandaag de dag een toeristische roeping, hoofdzakelijk om te vissen en te
zwemmen.

GORGES DE CHOUVIGNY en GORGES DE LA SIOULE
53 km vanaf Le Petit Moulin

Het kloofdal van de rivier Sioule biedt overweldigende panorama's. Bijzonder mooi voor een autotocht, wildwaterkanoën en zwemmen.